Niet morgen maar Nu

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord over THE LAW OF ATTRACTION.

Zoek je het op dan kom je al gauw in een wirwar van goed bedoelde interpertaties van dit fenomeen terecht.

THE LAW OFF ATRACTION is echter slechts één van de natuurwetten die schrijft over dat wat je aantrekt is wat je uitstraalt.

Wie zich al eens verdiepte in de wet van de aantrekkingskracht, wat de nederlandse vertaling is van deze wet, zal bekend zijn met het principe dat negativiteit – negativiteit aantrekt.

Met andere woorden ben jij zelf, voor een groot deel, verantwoordelijk voor hoe jouw leven er op dit moment uitziet.

Gaat het niet goed dan komt dit waarschijnlijk door wat je over jezelf denkt en hiermee uitstraalt.

Eigen schuld dikke bult lijkt de wet te zeggen.

Gelukkig is negativiteit niet waar de wet van de aantrekkingskracht eindigt. Want inmiddels hebben we ook geleerd dat we zelf een aardig stukje in de pap te brokkelen hebben. Dat betekend dus dat ook het omgekeerde waar kan zijn. Mensen die vol overtuigd zijn dat ze iets lukt, hebben voor een groot deel de overwinning al op zak.

Met een positieve mindset ben je dan al een heel eind op weg naar het aantrekken van meer positiviteit, geld, geluk en zelfs liefde. Alles draait er volgens Wayne namelijk om dat jij met je gedachten al jouw wensen aan kunt trekken.

Niet morgen maar NU
Auteur: Wayne Dyer Wayne Dyer

Nederlands
Paperback
ISBN: 9789022992876
Druk: 54e januari 2007
239 pagina’s

Wie was Wayne Dyer

Dr Dyer was naast psychotherapeut ook coach.

In de rol van zelfhulpauteur schreef hij diverse boeken waarmee hij onder andere in America naam maakte en in diverse bekende tv shows verscheen, waaronder Oprah, om zijn theorieën uiteen te zetten.

Dr Dyer was ervan overtuigd dat wij ons, door etiketten en opgelegde normen en waarden, laten sturen in hoe we ons gedragen.

Hierbij lijkt het erop dat wij sterk geneigd zijn geen verantwoordelijkheid te nemen over hoe we ons leven gelukkig kunnen leiden. Ook als dit betekend dat dit ons geluk en gezondheid behoorlijk in de weg lijkt te staan. En we als het ware in het leven lijden.

Veelal lijken we liever afhankelijk te blijven van de waarde die we krijgen van een ander, positief of negatief, zonder ook maar zelf tot actie over te gaan.

Toch kunnen we er niets aan doen dat dit zo is!

Kort door de bocht genomen zou je kunnen zeggen dat dit zo zou kunnen zijn.

De mate van afhankelijkheid wordt, volgens Dr Dyer, namelijk al in onze kinderjaren bij ons ingeprint.

kinderjaren

Kinderen die zich in hun jonge jaren meer schikken in hun EIGEN WAARDE, worden door de maatschappij als lastig en BUITEN GEWOON beschouwd.

Reden dus om vanaf die tijd al een beetje in te schikken en je afhankelijk te maken van een ANDERS WAARDE.

Nu je weet dat je door positieve gedachten jouw leven een andere wending kunt geven sta je inmiddels 1-0 voor.

Wanneer je de materie van Dr Dyer verder onderzoekt, zul je dan uiteindelijk ook ontdekken dat er ondanks deze opgelegde overtuigingen nog steeds ruimte is om EIGENWAARDE te ontwikkelen. Waarmee je opnieuw met liefde en respect naar jezelf leert kijken.

Dat het geen weg is die over rozen gaat en van ons verlangt dat we ook het nodige schaduw werk verrichten. Draagt wel bij aan het bereiken van je ideale gewicht, je leerdoelen en alles wat je tot nu toe niet voor mogelijk had gedacht.

Het leiden van je eigen leven vraagt wel om uit de schaduw van een ander te treden. En de schaduw in jou met liefde te omarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.