Stop met pleasen

Stop met pleasen

In de volksmond hebben we het over hooggevoeligheid. In het boeken “stop met pleasen” geeft Andrea Mathews een andere kijk op hooggevoeligheid. Ook heeft zij het over empathen, mensen die om wat voor reden dan ook meer prikkels oppikken uit hun omgeving dan ieder ander.

Kort samengevat kun je hierbij denken aan mensen die in een split second de energie van een ruimte analyseren en direct weten wat een ander nodig heeft. Een leuke eigenschap zou je kunnen denken tot je weet dat dit ook een negatieve uitwerking op het algehele gevoel van welzijn heeft. Een empath moet namelijk goed weten hoe hij of zij zich moet beschermen om weglekken van energie aan anderen te voorkomen. Niet dat zij per definitie voer zijn voor de zogenaamde energie-vampier, nee ongemerkt geeft een empath veel van zijn energie aan anderen.

Andrea Mathews zegt in het boek “stop met pleasen” dat een deel van onze bescherming. Of liever gezegd de manier waarop we onze gevoeligheid ervaren en hoe we ermee omgaan afhangt van onze opvoeding.

Zo ervaart de één het als een groot geschenk terwijl het voor een ander een enorme last kan zijn, natuurlijk totdat je leert hoe je hiermee om kunt gaan.

Stop met pleasen

Stop met pleasen

Nederlands
Paperback
ISBN: 9789020215441
Druk: 1e april 2019
264 pagina’s

Stop met pleasen nodigt je uit

Stop met pleasen is als een spiegel in het gedrag dat ons vanuit jeugd, gezin en opvoeding is aangeleerd.

Het boek neemt ons dan ook mee in het ontstaan van dit gedrag in onze jonge jaren, waarin Andrea Mathews je de spiegel voorhoudt in je eigen please gedrag waar je overigens zelf voor kiest.

Ja je leest het goed.

Pleasen kies je zelf!

Het ontstaan van Please gedrag mag dan afstammen van een ver verleden. We kiezen er zelf voor het haarfijn in stand te houden. En erger nog het door te geven aan de volgende generatie en die daarop. Tenzij we er natuurlijk voor kiezen om met de stof uit dit boek aan de slag te gaan en de cirkel van dit gedrag te doorbreken.

Is pleasen dan zo slecht?

Met zo af en toe een keertje pleasen is op zich natuurlijk helemaal niets mis. Pleasen of eens iets voor een ander doen, kan ook gewoon vanuit een stukje liefde, respect en waardering naar een ander.

De zaak veranderd wanneer we met ons pleasen afhankelijk zijn van de reactie van de ander om een gelukkig en liefdevol leven te kunnen leiden.

Of erger nog als een ander dit gedrag van ons verlangt!

Andrea weet in haar boek op een mooie manier het onderscheid te maken tussen grensoverschrijdend en acceptabel pleasen. Zonder jezelf hierin kwijt te raken, of mocht je dit dan toch al zijn in ieder geval bewust te worden van je eigen gedrag om hier een andere wending aan te kunnen geven.

Want ongetwijfeld zal je door Andrea worden uitgenodigd om ook je eigen please gedrag eens onder de loep te nemen.

Voor sommige zal dit in eerste instantie confronterend zijn. Maar wanneer je ontdekt dat je er zelf voor kiest om dit gedrag te vertonen dan zul je ook ontdekken dat jij degenen bent die hier een andere draai aan kan gaan geven. Je zet jezelf daarmee weer aan het roer.

Stap voor stap neemt Andrea je mee in de processen van het ontstaan en het afleren van please gedrag. Waarmee je niet alleen jezelf maar ook een ander een grote dienst bewijst. Dit doet ze op een open en liefdevolle manier, een manier waarop je ook naar jezelf mag gaan kijken. Vol liefde en zelfrespect!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.